Especialitats

repair a tooth patch

Odontologia conservadora

És l’especialitat que s’ocupa de prevenir i tractar la càries. La càries és la patologia dental de major incidència mundial. El tractament consisteix a eliminar el teixit dental afectat i substituir-lo amb un material restaurador biocompatible, com la resina composta. En l’actualitat l’odontologia restauradora engloba un variat nombre d’opcions pel que fa a la tècnica i als materials de restauració. Materials de fàcil utilització han substituït les antigues restauracions d’amalgama de plata i han permès obtenir millors resultats estètics.

toothpaste

Odontologia preventiva

La prevenció és important per evitar possibles complicacions i/o patologies dentals. Per mantenir una correcta salut bucodental es recomana fer una visita anual o bianual a l’odontòleg, una higiene anual o semestral i educar els nens en la salut bucodental. La càries es pot prevenir modificant els factors essencials que la provoquen, augmentant la resistència de l’esmalt i reduint els microorganismes que entren en contacte amb les dents. D’altra banda les malalties periodontals també es poden prevenir i se’n pot aturar la progressió mantenint les dents lliures de placa bacteriana.

Farbmuster Zähne

Pròtesis dental

La pròtesis és la branca de l’odontologia que s’encarrega de reemplaçar una dent, ja sigui per absència, pèrdua o impossibilitat de restaurar-la quan està destruïda per una càries, trencada, endodonciada o al que volem canviar l’aspecte.
D’acord amb les necessitats del pacient, el professional escollirà el tipus de pròtesis, ja sigui fixa o amovible, per tal de tornar-li al pacient la funció i l’estètica adequades.
En les pròtesis és fonamental una correcta planificació del cas per obtenir l’èxit.
Els objectius de la pròtesis són recuperar la funcionalitat bàsica de la boca per al benestar del pacient (masticació i fonètica). L’odontòleg haurà de transmetre les característiques de la pròtesis al protètic dental encarregat de dissenyar, elaborar i fabricar aquests aparells o elements artificials.

Sequence of Periodontitis

Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat que tracta les malalties de les genives i els teixits que donen suport a la dent (lligament periodontal i os).
La gingivitis és el procés lleu de la malaltia i només afecta a la geniva. Quan l’os que dona suport a la dent comença ha ser destruït per un procés bacterià ja parlem de periodontitis.
El tractament consisteix en una adequada higiene professional amb ultrasons, raspatges periodontals i ensenyança d’unes correctes tècniques de raspallat i manteniment corresponent.
Tres de cada quatre adults pateixen alguna varietat d’aquesta malaltia. En la majoria de casos no produeix dolor i per tant el problema passa desapercebut. És per això que la detecció primerenca i el posterior tractament són extremadament importants.

Beautiful lips

Ortodòncia

És l’especialitat que té com a finalitat la correcció de la posició de les dents i el control del creixement dels maxil.lars amb l’objectiu d’aconseguir un correcte alineament dental, una bona relació entre les arcades i una harmonia facial. A més del component estètic del tractament ortodòntic, hi ha el component funcional. Quan les dents estan ben alineades, és més fàcil realitzar un correcte raspallat, el que contribueix a una millor higiene oral.
És necessari dur a terme un estudi previ per fer un correcte diagnòstic i elaborar un pla de tractament individualitzat.
Hi ha diferents tipus de tractaments d’ortodòncia que podem oferir:

  • Ortopèdia infantil
  • Braquets metàl·lics
  • Braquets ceràmics
  • Ortodòncia invisible (INVISALIGN)
  • Ortodòncia lingual

El tipus de tractament dependrà de l’edat i del tipus de maloclusió que presenti el pacient.

Young cute blond boy with toothbrush with pink toothpaste

Odontopediatria

L’odontopediatria s’encarrega de la cura i del manteniment de la salut oral dels nens i els adolescents d’una manera integral.
Mantenir la salut dental de les dents primàries és important tant per mastegar com per guardar l’espai per a les dents permanents que s’hi han de formar a sota. Per això és bàsic portar els nostres fills a les revisions periòdiques. Les lesions en la dentició temporal es tracten de forma més agressiva per evitar que es pogués donar un tractament insuficient, fet que es veuria repercutit en la dentició permanent. L’edat per aprendre a raspallar-se ha de rondar els 2 anys, sempre sota la supervisió d’un adult fins que el nen tingui 6-7 anys, que ja ho podrà fer sol. A Min Centre Dental estem preparats per atendre els més petits.

Human tooth structure

Endodòncia

L’endodòncia és la part de l’odontologia que s’encarrega de l’eliminació de la polpa dental de l’interior dels conductes de la dent. Després de la desinfecció s’obtura el conducte o conductes amb un material biocompatible similar al plàstic. És el que vulgarment es coneix com “matar el nervi”.
L’endodòncia serveix per salvar dents i evitar-ne l’extracció, però deixa la dent més afeblida, raó per la qual a vegades resulta necessari col•locar-hi al damunt una funda o incrustació, de manera que es puguin seguir complint les funcions de masticació i estètica adequades.
L’endodòncia és un dels tractaments més complexos i amb més risc de fracàs de l’odontologia, i requereix unes mans expertes i una tècnica molt depurada que només pot garantir un especialista en la matèria.

Dental implant

Implantologia

Els implants dentals són la millor solució per a la substitució de les dents absents. Són de titani per facilitar-ne l’osteointegració (unió íntima i directa de l’implant amb l’os). Connectada a l’implant hi col•locarem una corona “artificial” amb la mateixa funcionalitat i estètica que la dent natural.
El tractament amb implants evita haver de reduir dents naturals i ens dona l’opció d’oblidar-nos de pròtesis amovibles i millorar així la qualitat de vida de moltes persones. En molts casos el tractament amb implants és la millor solució, però s’ha de tenir en compte que no tots els pacients són aptes per rebre un implant, per això és necessari consultar amb un professional adequat que porti a terme una avaluació prèvia minuciosa de la seva salut dental i que l’aconselli sobre el tractament adequat en cada cas.

woman teeth

Estètica dental

L’estètica dental se centra en la bellesa i el disseny del somriure, mitjançant tècniques restauradores, emblanquiments dentals externs o interns, facetes dentals, reconstruccions estètiques i remodelacions de geniva.
Un somriure bonic i atractiu ofereix una imatge positiva i estimula a la persona a somriure amb més tranquil•litat i naturalitat. Una boca ordenada, sana i harmònica dona seguretat a un mateix. Els tractaments d’estètica sovint requereixen una planificació multidisciplinària amb altres especialitats odontològiques. Cada canvi estètic s’ha de portar a terme de manera personalitzada, segons els criteris i desitjos que cada pacient haurà expressat en cada fase del procediment.

Recomanem

Si et lleves amb mal de cap, sols tenir migranyes, tens les dents adolorides o se’t trenquen, vine a veure’ns perquè podries necessitar una fèrula de descàrrega. D’aquesta manera evitarem el bruxisme.

Sabies que

El tabac interfereix en el funcionament normal del sistema circulatori de la boca, amagant els problemes reals que hi ha!! Així que intenta reduir al màxim que puguis el seu consum.

Kids look!

Hauríem de procurar retirar el xumet i la succió del polze en nens fins els 3 anys, per evitar-los malformacions dentals a la seva boca i que l’erupció sigui més correcta.

Cuidem les dents

Si portes ortodòncia, presta-li atenció i raspalla’t adequadament entre bràquet i bràquet. Per retirar les restes d’aliments, pots utilitzar un raspall interdental, fil de seda específic o un irrigador bucal!!